Hobbit – Beş Ordunun Savaşı

TBOT5A_Poster

Özgün Adı: The Hobbit: The Battle of Five Armies (Hobbit: Beş Ordunun Savaşı)

Tür: Macera / Fantastik

Gösterim Tarihi: 17 Aralık 2014

Yönetmen: Peter Jackson

Senaryo: Peter Jackson, Fran Walsh, Philippa Boyens, Guillermo del Toro, J.R.R. Tolkien (Kitap)

Görüntü Yönetmeni: Andrew Lesnie

Müzik: Howard Shore

Yapım: 2014, ABD / Yeni Zelanda, 144 dk.

Oyuncular

Ian McKellen (Gandalf), Martin Freeman (Bilbo Baggins), Richard Armitage (Thorin), Ken Stott (Balin), Graham McTavish (Dwalin), William Kircher (Bifur), James Nesbitt (Bofur), Stephen Hunter (Bombur), Dean O’Gorman (Fili), Aidan Turner (Kili), John Callen (Oin), Peter Hambleton (Gloin), Jed Brophy (Nori), Mark Hadlow (Dori), Adam Brown (Ori), Ian Holm (Yaşlı Bilbo), Elijah Wood (Frodo), Hugo Weaving (Elrond), Cate Blanchett (Galadriel), Christopher Lee (Saruman), Andy Serkis (Gollum), Sylvester McCoy (Radagast), Benedict Cumberbatch (Smaug / Necromancer), Mikael Persbrandt (Beorn), Evangeline Lilly (Tauriel), Orlando Bloom (Legolas), Luke Evans (Bard), Stephen Fry (Lake Town Lordu), Ryan Gage (Alfrid), Lee Pace (Thranduil), Billy Connolly (Dain)

Hobbit: Beş Ordunun Savaşı Filminin Konusu:

Tolkien’in, Yüzüklerin Efendisi üçlemesinin öncül kitabı olarak da görülen Hobbit’ten sinemaya uyarlanan üç filmlik Hobbit macerasının üçüncü ve son bölümü olan Hobbit: Beş Ordu’nun Savaşı / The Hobbit: The Battle of Five Armies ile maceranın nasıl sonlandığına tanıklık ediyoruz.

Thorin ve kafilesi sonunda Erebor’a ulaşmıştır ancak yaptıklarının sonucu olarak ejderha Smaug’u da uyandırmışlardır. Üçlemenin son filminde, intikam arayan Smaug ile Göl Halkı’nın mücadelesine, Elfler ile Cüceler arasındaki çekişmenin sonucuna ve Sauron ile Orta Dünya’nın Özgür Halkları arasındaki amansız savaşa şahit oluyoruz.

Sauron, Yalnız Dağ’a Ork lejyonlarını sessiz bir saldırı için göndermiştir. Bunu da Gandalf’tan başka kimse bilmemektedir. Karanlık, giderek büyüyen çatışmanın üzerine doğru büyürken, Cüceler, Elfler ve İnsanlar bir şeye karar vermelidir: ya birlik olacaklar, ya da yok olacaklar. Bilbo, büyük Beş Ordular Savaşı’nda kendini hem kendi canı hem de arkadaşlarının canı için savaşırken bulacaktır.

Hobbit: Beş Ordunun Savaşı Forumu

© www.ortadunya.com

Eğer Orta Dünya hayranıysanız, bizi TwitterInstagram ve Facebook üzerinden takip etmeyi unutmayın!

Yüzüklerin Efendisi dizisiyle ilgili son haberleri takip etmek için portalımıza, Orta Dünya ile ilgili tartışmalara katılmak için de forumumuza mutlaka bir göz atın.

YouTube ve Twitch kanallarımıza da bekleriz.